Min prins Texas !

Idag åkte ja till stallet halv två ! Det brukar ta en sådär 40 min för mig att mocka, haha fyfan min häst är hästarnas bajs kung ! Men idag hade han knappt pluttat något, eller inte lika mycket iaf, haha kul för er gott folk att veta hur mycket min häst bajsar ! Men är era hästar också experter på att gömma bajs ? Man tror att man har varit super noggran med mockningen sen när man jämnar ut allt i boxen så dyker de upp mera pluttar överallt. Haha så är min  vardag att mocka hos Tex ! Men iaf, idag var ja rekord snabb ! På en halvtimme hade ja mockat, fixat kraft OCH gjort hö påsar !

Så Idag kunde ja ängna min tid helt till att frisera kusen. Så nu är han fin om manen och fossingarna ! Hällde äve ett kilo glansspray överallt på'n haha, inte riktigt men nästan ! Så nu lär väl Carro få en chock när hon åker till stallet.

Dagens Ridpass gick suveräänt ! I love my horse big time.
Han fick välja sälv, banan eller skogen, så han valde att gå hem till stallet, med andra ord de fick bli paddocken. Haha började och värma upp honom lite smått och gjorde en massa skänkelvikningar idag, han var jätte följsam och mjuk, visst på något sätt så är han vääldans bra på att bli en banan när ja gör skänkelvikningar, men idag gick han relativt rakt och gjorde ordentliga skänkelvikningar, sedan galoppa ja lite och han var super lugn och trevlig i galoppen, lite tröck han väl med rumpan för att springa ifrån mig men de gick att parera upp honom ordentligt ! Han var vääldigt lyhörd idag och allt flööt på smooth. Världens finaste hästis ! Han Jobbade riktigt fint i traven med. Fina fina hästis !  Så idag läängtar ja lite extra tills på lördag då vi ska iväg och hopp träna! Har inga förväntningar alls men de ska bli så himla roligt.

Flera datum ja längtar till:
9 April Pay 'n jump - Fursta
24 April Ridtravarträff - Lilla H
27 April Tattuering !

29 Maj Pay 'n Jump - Smedby


<3

Texas Tail, the one and only.

Yeeess. Igår red ja allt möjligt, började med ett dressyr pass i paddocken sen som belöning för mödan fick han ta några skutt över en oxer, glad hästis ! Och sen som avslut red vi ut en kortis så han fick sträcka ut sig i fullt ös i galoppen som han älskar ! haha Låter som ja rider död på min häst, men så är icke fallet, hade bara väädligt svårt attbestämma mig för vad jag faktiskt ville rida igår, så fick bli lite blandat, sedan red jag inget hårt eller högt. Bara lite fort när vi kom ut ;)   Vad tycker ni om att variera i träningespasset ? Inte alltid men någon gång ibland. Som att rida ut sedan avsluta i banan eller tvärtom ? Ja tycker de e kul, tror även Texas gillar det, så himla trist och sitta och nöta på en sak om och om igen ett helt pass och sedan bara sluta. Bättre att få hästen att tänka till lite Extra !

Texas kändes iaf toppen, han var jätte avslappnad och trampade på rejäält, kunde inte blivit mer nöjd ! Dock vart han liiite för pigg när han fick skutta, han drog iväg i världens galopp och tröck ner huvudet typ mellan frambenen och bara gasa, så tog väl iaf två varv innan ja fick hästskrället att tare lite lugnt ! haha Söt han är, världens finaste prins Texas !

Tror även de var bra att vi tog några småskutt, hoppade endast 65 på oxern som högst. Eftersom vi ska Hoppträna på lördag ! Jag läängtar som faaen. Ska bli så kul ! Kommer säkerligen inte gå jätte bra bara för ja är så exaltherad men vad fan skit samma, huvudsaken är att vi har kul ! Ska lura med mig kameran och Filmaren så Carro stackarn får jobba lite ;)

Sedan nästa helg är det säsongens första tävling ! Wohoo. Carro ska hoppa 70 & jag 80 ! Lovley. Ser fram emot massa nu, haha för två veckor efter det med så äre time to tatto ! ^^ läääängtar :D


Rip. Stevles

kan ju även passa på att säga (som jag glömde i tidigare inlägget) att mina underbara stövlar är döda nu, eller iaf den ena utav dem.. Dragkjedje jäveln gick söndeer.. Lite emo Tjej ja blev, älskar mina stövlar men har ju faktiskt funderat på att skaffa mig ett par nya såsmåningom med det vill säga när ja har pengar någon gång i mitt liv vilket är väääldigt sällan ! Trist, men tur att ja har mina älskade läderchaps som är sjuukt sköna och stabila under tiden. Dock har ja ju inga vaniga "ridskor med klack" så får väl använda några utav de alla skejt skorna ja har som stallskor. Haha dock troor ja iiinte såna är godkända på Tävlingar haha..

Med det sagt får ni en fin uppmärksam Texas på bild hahahhaha.. Fint han går (Y)


Underverk ? eller värkunder ? haha.

Idag var ingen bra dag ! Försov mig i en timme, drog till satllet knoppa och fixa med Jooker och min snälla sambo hjälpte till. Sedan Gick vi ut på banan och försökte påbörja reklam filmen ! Det kändes inte allt för kul, Joker har inte blivit riden utomhus sedan den första snön kom så han brydde sig inte för fem ören om mig, skit tråkigt för annars brukar han vara bäst ! Även fast han är väääldigt mycket häst att rida ihop så brukar de gå kalas men inte idag, han jobbade varken rygg eller bak. Tråkigt för ja hade förväntat mig så mycket ! Älskar att rida den hästen så har sett fram emot de super länge, så kan säga att ja vart skapligt besviken. Men får se vad man kan göra utav de Linus fick med på film, kanske kan klippa och klistra så de ser någorlunda bra ut.. Annars får ja helt enkelt rida texas på dressyr snutten ist ^^ För honom kan ja ju rida och misslyckas på hur mycket som helst då han inte är ägd av en ridskola som behöver hästar i olika timmar. Men Joker är lika bra ändå ! Även om de vart lite kämpigt. <3

Ni kan få sneak peak iaf om hur vi såg ut idag, är dock printat från den fasansfulla filmen hahaha.. Nej så illa var det inte men nästan.. Näästan..


HEJ

Sitter hemma hos Carro ! Ska alldeles strax upp till Texas och mysa lite ! han ska få vila idag då han var så himlans duktig igår och imorgon äre hårdträning för honom ! haha .  Sen så skulle ja kunnat rida en tur på'n idag men han kan lika gärna få vila eftersom de e fullt upp i huset hos Carro då hennes dotter Emma fyller år så hon ska firas !

har endast sovit 2½ timme inatt för att upplysa er kära läsare, ja e heelt off idag. Har suttit på frisör salong sedan 9 imorse så e halft död. But me like long time anywaii ! För ja älskar mitt liv ^^


Världens finaste hästis !

Underbart idag åkte jag ut vid elva till stallet, red iväg vid kvart i ett ungefär, red ut med Lina i stallet och bara myste vart mestadels skritt och en massa prat. På 40 minuter kanske vi travade och galoppa i 5 av dem. Underbart mysigt. Tog även en runda i paddocken efter  en halvlång runda ute, mestadels för att känna igenom Texas och få honom så pass mjuk som möjligt, de gick superbra ! Så dressyrade i ca en kvart på banan så himla duktig och fin hästis hade jag idag ! Dock lite överenergi i galoppen då han vilade igår. men världens bästa häst idag ! Yes.

Nu blire att ducha äta och fixa iordning sig, för ikväll ska vi fira en nära vän till mig som fyller 20 idag ! Ska bli kalas kul, dock ser ja inte fram emot morgon dagen då vi inatt ställer fram klockan en timme, och ska upp vid 8 i nutid 9 imorgon tid och klippa mig, haha men kan ju alltid sova när frisören tvättar och Klipper håret påå mig ;)

Det kommer bli en hel dag imorgon med.. Ska som sagt upp vid 9 klippa mig med halva släkten så åker väl från salongen runt tolv sedan ska jag direkt till stallet ta hand om kusen för att sedan åka hem till Carro och duscha och fixa mig för att fira hennes dotter Emma som fyller år  ! :>


Möte om reklamfilm !

Som några kanske vet, minns ej om ja nämnt det tidigare eller ej, men jag ska göra en reklamfilm åt min gamla skola d.v.s Realgymnasiet. Så under några veckor har ja lagt upp en plan och så ver hur jag vill ha filmen, har även disskuterat med lärare och idag hade jag ett marknadsförings möte med Jonna Hudden som sköter allt med marknadsföringen på skolan. Hon gillade verkligen hela min ide, så nu har ja fått ett Realschabrak och real t-shirts som ja kan använda mig utav, Min älskade sambo har även sagt att han ska hjälpa till vid inspelningen så han ska agera filmare. Kul :)

Ringde även åbys ridskola och sa att ja Ville låna hästar (kan ju inte bara ha Texas igenom hela filmen) Så på måndag ska ja åka till Åby och rida lite ! Antar att de blir min gamla favorit som ja jämnt red på skolans specialhoppning.




Glad tjej ?! Ohja.

IDAG INVEG VI PADDOCKEN MED HINDER FÖR IÅR :)

Fett glad tjej ! Dock små skutta vi verkligen idag, Texas ttyckte det var för lågt och ja hade verkligen inget flyt. Haha låga hinder är svåra och de gör dem väldigt bra att träna på ! Hoppade med Ida (Carros Dotter) Hon hade Tuvan i stallet och hon bad mig bygga en liten bana, det är så att Ida har inte ridit sålänge och har precis kommit på charmen med Hoppning ! Så idag var jag på hennes nivå, superkul faktiskt ! Och Ida är så himla duktig. Självklart höjde Carro upp några hinder så på slutet låg vi på ca 95-1m. Kul ! Texas och ja har ju inte hoppat sedan November (Bara Carro som tränat hoppning) Så ja var så himla glad och Texas var super taggad :) <3

Kommer en film såklart, men ha överseende med min sits och ridning haha..


Bokat & Klart !

Kom  nyss hem från staden med min man ! Har även varit förbi tatueringsverkstan och Bokat tid ! :)
Så den 27/4 Kommer Texas porträtt finnas på mitt skulderblad :D Läängtar !



Tattuering !

Jag har länge velat tattuera mig igen, men har inte haft någon tid eller pengar för att ta tag i det, men eftersom jag har blivit så himla duktig på att börja skriva pp min ekonomi för månaderna som kommer så lär jag kunna tattuera mig snart !

Som många kanske vet är mitt motiv texas huvud med hans namn under, var lite osäker på vart på kroppen ja ville ha denna vackra figur först, men nu har jag kommit till en slutsats, den ska sitta på skulderbladet, Egentligen skulle ja vilja ha honom på underarmen men de kommer inte bli bra och smälta in, så skulderbladet is it !

Jag ska ner till en super duktig tjej nu och kolla hur hon kan hjälpa mig för att få tatueringen perfekt ! Carro (Texas ägare) har redan skissat upp texas och skrivit hans namn i världens finaste skrivstil, men hon hann inte klart med hans man, fast frågan är om ja verkligen ska förstöra den fina bilden med att lägga på man ? Tror inte det faktiskt.

Men här kommer bild på tatueringen ja förhoppningsvis kan göra nästa månad !
Tatueringen ska endast vara hans huvud utan träns och ner till bringan ungefär.


Mysiga vårdagar.

Även om de kom 15 cm snö i förrgår så göre inget, de e vår iaf ! Enligt mig iaf, för ja vll inte att de ska vara mer vinter de får fan räcka nu. Igår åkte ja ut till stallet vid 7 och morgonfodrade hästarna, borstade och började mocka lite åt Texas undertiden han stod och knaprade hösilage. Sedan släppte ja ut hästisarna, förutom Texas då.
För vi skulle ta en barbacka tur hade ja tänkt ! Texas var väldigt spänd haha de ligger som stoora snökockor längs vägen och de e inget + enligt Texas, han snurrade runt och försökte dra iväg ett antal gånger, men efter lite övertalan gick de kalas ! De e så himla mysigt att komma till stallet tidiga mornar, de e så frisk luft innan kylan lagt sig. Samt att bara kunna rensa alla tankar i livet. Underbart !

Min gammel mormor fyllde även 90 ! Så vart lite kalas med gotti vin och tre rätters ! De gillar vi, träffade även den mest intressanta människa jag någonsin träffat, de var Gammelmormors gamle tandläkare, vi satt och disskuterade i över 3 timmar om allt mellan ord och himel ! Han var en sådan man som man inte kommer glömma i första taget. En väldigt utstickande person vill ja säga !

När ja kom hem runt 6 tiden så var jag lite halv onykter sådär, så la mig på soffan och somnade direkt. Vaknade klockan 22 och då gav sig Linus iväg till kim på lite party ! Ja stannade dock hemma och såg på flm, gick efter ett tag in till grannen som precis fyllt 20. Så hann med en hel del igår !





Film.

Igår så var Alva med mig till Texas, Vi filmade lite när ja red på Banan, Texas kändes helt ok ! förutom att han sparkade backut halva livet haha, Han sparkade t.o.m med Alva ! haha buse häst som vill komma undan allt, men jag älskar honom lika mycket för det !

När jag kom hem så sa min älskade man att ja skulle skynda mig på att fixa mig, för ville bjuda på Middag ! Så himla mysigt, vi gick till Bishop och käkade god mat och sedan gick vi på bio, vi såg min låtsats fru. Haha klockren film mycket se värd ! :)

Idag har jag bara slöat, mår inte alls så pass bra, har fått värsta förkylningen och mår bara allmänt bajsigt..
Hoppas ja får vila upp mig tills imorgon nu för då äre 90 års kalas ! Och morgonfodring i stallet.


Här är en liten film från gårdagen :) ! Dock är den vääääldigt Ljus ! De var så soligt ute och Alva hade väl inte ljuskänslan i sig vart man ska stå då ;) haha <3





Tis&Ons.

Tisdag: kl 12.30 hämtade farfar & farmor mig så åkte ja hem till dom och åt good mat ! Underbart, älskar att komma hem till farfar och farmor och äta, dom har jämnt gotti gott mat ! Efter det åkte vi och lämnade mat till min älskade man som inte mådde allt för bra, hämtade upp syrran och sedan åkte vi vidare till Texas ! Carro var i stallet och käkade mat med stallägarna så hon var med och hjälpte med Texas också ! Tänkte rida på banan, men min kära prins gillar inte vatten, och paddocken var som en stor sjöö.. Och eftersom ja inte mådde super och Texas höll i bromsen så red ja ut ist, då vart Mexxi glad hästis ! :)

Onsdag: Har bara varit hemma hela dagen, åkte heller inte till backup då jag fortfarande inte mår så himla bra, så jag har bara legat framför tvn och luffat hela dagen, Linus och ja har spelat Little big planet 2 med, haha de var länge sen vi spelade så de var mysigt ! Måste även tillägga att jag älskar Jersy Shore så sköna människor.. Linus har gått och lagt sig nu får han mår inte alls för kalas han heller, så nu ska ja hoppa in i en dusch och sedan sova jag med.. Imorgon blire stallet med Alva så hoppas verkligen ja e mer on än off då.


fett glad tjej också !

Hehe vet inte hur det är i övriga delar av landet men Norrköping börjar bli bra på att kämpa för vår ! De e inte alls mycket snöö eller is kvar, och det betyder förhoppningsvis att vi snart kan åka iväg och träna med Tex ! För vi satsar ju faktiskt för att komma upp på lokal nivå iår, även om de kanske inte är på säsongsstarten så kanske vi hinner ut på några i höst ! Hoppas verkligen det de skulle vara så himla roligt :) Så när paddocken går att ridas i & transporten går att köras med så äre hårdträning fasiken !

Ska även försöka starta någon dressyr på Texas så småningom, haha de får väl gå som de går ! Men ja måste ju prova eller hur ? ja har ju faktiskt köpt kavaj och hela skit, så då äre ju bara att köra ! Så länge vi är snygga så äre strunt samma hur de ser ut i helheten haha ;)


min vackra prins,

Idag har jag varit nere på back-up kontoret och jobbat lite med Michelle och Rosmarie, vi intervjua en tjej sso ökte Michelles vikariatjobb när Michell ska vara mamma ledig ! Dock gillade ja kanske inte denna tjej allt för skarpt.. Men imorgon blirdet tillbaka och kolla två nya intervjuer ! Hoppas någon av dom är vettig.

Annars har jag endast sovit idag, har inte mått allt för bra och är livrädd att viruset ska komma tillbaka, så ska ner till vård någon dag i veckan och kolla sänka igen så ja vet om de e något skit kvar.

Och imorgon ska ja åkatill min prins ! Har varit hästyledig hela helgen, såhimla tråkigt men så går det när man har fullt upp med annat tyvärr..

Just det ! Har även tagit itu med min ekonomi !Duktig tjej ? folk har sedan jag varit liten sagt att pengar rinner som sand imellan fingrarna på mig, och dom har haft rätt ! Tills nu iaf, ska verkligen försöka hålla budgetar nu ! Ska även försöka spara en summa varje månad så ja förhoppningsvis kan köpa ny sadel snart ;)


En supergammal bild !

Bilder !

har nu fått ännu fler bilder från i maj ! :) Liz Andersson har fotat bilderna !

Texas Pappa.

Detta är min Prins vackra pappa, Comets Tail, ser ni någon likhet ?



Sen Texas Tail (nedre)




<3

Bloggtorka ?

har vart lite off på bloggen i några dagar, har inte haft ork att skriva ! tex vart vaccinerad i onsdags så har inte ridit ! Carro har ridit honom idag iaf :) Tror de gick Kalas !

Måste ta tag i skolan orentligt nu och arrangera upp mötena med alla som har med reklamfilmen att göra, samt ta tag i matte, usch de e så tråkigt ! Dock behöver ja endast göra 3 prov sen äre klart ! :) Så hejja på mig eller något haha..

Har även vart kattvakt i helgen ! Så min katt har inte sovit en blund bara lekt runt som en blådåre 24/7 sedan i torsdags ! haha förhoppningsvis är hon lugn inatt nu när Tassen åkt hem.


Jag älskar min häst !

Bara så alla vet det innan ni går och lägger er..


- Och min man, han har köpt stativ till filmkameran & vanliga kameran, så det slipper bli skumpigt och suddigt ! I loove him <3

Dagarna flyger förbi !

Måndag: red jag ut med Victoria, hon är medryttare på en fjordkorsning i stallet. Mycket trevligt ! Dock så släppte underlaget på åkern vid ett väldigt plötsligt tillfälle så Findus & Victoria gick omkull i galoppen. Vi märkte ganska snabbt att de var en täckt mega isfläck mitt på fältet ! otur som fasiken, dock så gick det bra för både häst & ryttare. victoria vart nog lite chockad, tror det var första gången hon ramlade av en häst t.o.m..

Efter incidenten vart Texas väldigt bångstyrlig och skulle bara ruscha igenom helauteritten, men på slutet slappnade han av riktigt fint ! Vi tog även ett skutt på stocken.

Tisdag: Åkte till stallet ganska sent och det var hettande sol ! Tror vi hade hela 8+ ute underbart. Dock när ja kom till stallet såg jag att stackars min lilla prins stod med sitt tjocka vintertäcke på sig, vilket varken han eller jag uppskattade ! Dom hade missat att de stod Vid sol & + grader utan täcke på tavlan, så han hade fått stå med täcke hela dagen, så han var ganska svettig kan man säga.. Tur var så fick han vila ! Plutten hade väl inte ens orkat röra på sig om ja försökt rida den dagen ! haha så de var tur att de var planerat som hans vilodag :) Så han fick bara massa morötter och en skön avborstning !

Onsdag: Idag är jag hästledig ! Och Carro har tat bort sina stygn från operationen, så idag är det hennes dag ! Hon skulle ge sig på att rida med en hand, tur att vi har världens bästa och snällaste häst, d.v.s det kommer nog gå problemfritt ! Jag ska även på BU möte ikväll ! Underbart :) Och har även vart en runda på staden med min älskade man fick ett nytt nässmycke ! Sen så kom även kim & mickis hit med deras katt som är snörps syskon, dock hatade våra katter varandra ! Men de var mikket trevligt iaf.

-Vill ha sommar nu ! :)

Stallet.

Ska alldeles strax åka till stallet, mysigt ! Ska rida ut idag, blir antagligen på fälten då det faktiskt är ganska bra underlag där !

Fick även en av bilderna från i maj. Texas ser superlycklig ut som vanligt när han får hoppa ! ^^


Off dag.

Har varit sååå himla seg idag ! Men har vart en himla mysig dag ändå, solen har lyst heeela dagen ! herregud de var t.o.m ljust halv 6 när vi var på g till mötet !

Texas var fin hästis idag jobbade på bra, dock kunde ja inte ta någon galopp för paddock underlaget sög p.g.a att de smälter fett mycket nu. Men han kändes himla trevlig iaf ! Ska nog starta en dressyr nu i vår :)


Mötet gick kalas ! Ska bli himla mycket roligheter inom ridtravar föreningen nu framöver :D
En tjej som är med i föreningen hade trevliga bilder på Tex från förra året när vi tävla ! så väntar på att dom ska plurra in i mejlkorgen :)




Mat. Stall, Möte m Familjen Anderson !

Igår vart de rackarbajsar partay ! Jag och Linus firade 2 år tillsammans med en fest ! Super mysigt.

Nu sitter jag hemma hos Carro, ska äta lite macka sedan ska vi vidare till Texas, efter det ska vi hem och laga mat ! För att sedan åka till Vikbolandet för att ha möte med Östergötlands ridtravarförening ! Kul att se vad som kommer hända under sommaren/hösten för våra travar kusar !

Ser fram emot en heldag med Carro, och framför allt mötet ikväll !


Långdragna dagar ?

Torsdags: så gick det kalas ! Hoppade stocken lite, Alva skutta även med Fin några skutt. Ida var super duktig och Carro fick longera, haha hon ville sig inte upp på hästryggen än ! Texas var fin fin hästis något pigg och drog hela ängen med mig innan jag fick stopp på'n men sedan slappna han av och var superfin i alla gångarter.

Fredag: Texas fick vila ! Mys, han var glad hästis och solade skönt i hagen. Gick på jobb med Back-up och hade en underbar kväll !

Lördag: Hade utsläpp imorse så åkte till Tex vid 07.00 ! Så jävla pigg tjej ellleeerr ? haha.. Skrittade iaf ut en sväng och solade som fan, det verkligen skiner om solen i norrköping idag ! Underbart.. Vi tog en barbacka tur, kan det bli bättre ? Texas bara chillade som fan. As mysigt. Sedan har jag kollat när Carros dotter Emma spelat tennis, och nu är ja hemma igen ! haha min supersnälla sambo skrämmde mig som fan när ja öppna dörren, han gömde sig, hoppa fram och skrek högt som fan så ja höll på att dö ! Snäll eller ? 

jag och linus har även spenderat 2 år tillsammans idag ! Vilket antagligen firas med lite party då vi båda är super fattiga ! Så vi skjuter på den egna firningen tills löning då ska vi käka fin mat på fin fin resturang ;)




 


Min vackra prins.

Huhu duktig tjej jag är ! har stäädat. Creeds fan.
Sitter och väntar på min underbariga vän Alva som ska med till kusen idag !
Ska även slänga upp Carro på Tex en sväng så får hon rida runt med en hand ! Haha . har 3 hästisar idag ! Ida (Carros dotter) ska rida en ponny vid namn Tuvan, så ska longera dom på ängen så inte Tuvan får rycket och drar iväg med Ida, sedan ska vi även ta Findus som Alva ska få rida på ! Sedan har jag självklart min Prins <3

Sen när ja kommer hem så kommer siss och hennes man hit så äre tacco & spel kväll ! Wonderful.


Jag ... HATAR... Nordea.

Asså är det någon mer i hela världen som dööör på Nordea eller ? Dom drar pengar efter 40 dagar så man tror att man har pengar kvar, men neej då har man inte det så hamnar man 400:- back ist.. Jäävligt moget jag ska fan byta bank jävel. Så jävla stört.. och dom säger att dom inte kan göra något åt det heller, men vafan ? Varför hade ja aldrig något jävla problem med sånt här på mitt gamla kort ? Bara på det nya som dom säger "är så himla mycket bättre" ? För att man kan hamna back och ligga i skuld till bank fittan eller, för kortfan är ju inte bättre fär oss kunder, så de måste ju vara att de gynnar bankman ? Jag dör på det... JAG HATAR NORDEA.

- Skönt att få hata något.



Sitter annars och väntar på min Farfi som ska köra mig till stallet, han är snäll och stannar medans ja fixar i stallet det är bra för då brukar han hjälpa till flitigt ! Haha :D Texas får ju som sagt nya fossingar på onsdag så min kära prins får vila några dagar ! Skönt för honom  <3


RSS 2.0